Saturday, March 24, 2012

Mendaki Bukit

Salam....sudah lama saya tidak menghidupkan blog ini dan sudah sampai masanya n3 ini bermula semula. Kali ini saya cuba mencari modal yang sesuai........

Meninggalkan department F&B ( makan untuk hidup) kepada Front Office ( tempat melawa) adalah satu pengalaman yang menarik.

Pertama : kerjanya sepertinya menarik dengan pakaian yang cantik tapi penatnya bagaikan tidak terkata lagi. Apatah lagi bila tidak cukup pekerja, kita akan korbankan perasaan cinta dan rindu kita, kita kena korbankan perut kita supaya berpuasa sepanjang zaman, kita akan korbankan senyuman kita demi untuk mendapat sedikit imbuhan. Kita akan korbankan telinga kita untuk menahan segala macam benda lontaran dari dari mulut pelanggan.

Kedua : gaji kecik. Kalau hendak dikira memang tak cukup makan, bahkan untuk membeli bedak dalam Mydin pun terpaksa kita kira, apatah lagi untuk memberi minum kereta kita hari hari dan tidak termasuk perut kita keroncong sentiasa. Tapi tiap tiap perkara itu ada tuahnya...Bertuahlah kalau ada orang belanja makan, bertuahlah kalau ada makanan datang terhidang. Namun makan sambil bekerja tidaklah sempurna sepertinya orang kencing sambil berlari....




Saturday, December 17, 2011

Pergi ke Majlis Blogger

Sebentar tadi aku bersama Panglima Muda dan Taufik ke majlis perjumpaan blogger di Bangi. Dapatlah berjumpa dato lf dan kakcik dan semua kawan kawannya

 sempat minum pagi 

 dalam beg tu macam macam ada

panglima muda takut sesat


 dato' lf

Bagaimana jalan datang begitulah juga jalan balik..........................................

Tuesday, November 22, 2011

Kenangan Abadi

Salam......bermulanya isi hati

dia ni entah dimana
masih ada keropok
dia juga entah kemana
masih ada dihati
beberapa tahun yang tahu








bila nak datang KL












Saturday, August 20, 2011

Kucing Yang Menyusahkan

Hello, berikutan ini adalah berita berita tentang kucing peliharaan. Kalau korang tak mampu eloklah tok sah bela kucing sebab kucing ni banyak yang berak merata rata dimana bau taiknya memeningkan kepala. Banayk kucing kucing moden tak mahu makan ikan, mereka lebih rela makan makanan yang berada di supermarket

mome dengan aksinya

mome dalam pelukan



Saturday, July 23, 2011

susun susun gambar

Ada sedikit gambar

 bila kerja tak menjadi 

baru dapat ipad
 bila kereta mula meragam

 Bukit Bintang terlepas dari perhimpunan bersih

 tukar minyak hitam


kemalangan yang tidak disngka sangka... yang mati injen motor dan kereta